Βολές κατά Αλ. Τσίπρα από Στ. Θεοδωράκη

Βολές κατά Αλ. Τσίπρα από Στ. Θεοδωράκη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη επίθεση στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε χθες από τα Χανιά ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στις απαξιωτικές αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το «Ποτάμι». Με αφορμή τη στρατηγική αυτοδυναμίας που υιοθετεί πλέον ο κ. Τσίπρας και το εκβιαστικό δίλημμα πως μόνον αν διασφαλίσει τις 151 έδρες θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με τους εταίρους, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε αδιανόητο για ένα κόμμα που δήθεν επαγγέλλεται ότι είναι προοδευτικό και αριστερό να επαναλαμβάνει ακριβώς ό,τι έκαναν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση.

«Θυμίζοντας», επιπλέον, στον κ. Τσίπρα ότι μόλις προ ολίγων μηνών χαρακτήριζε ληστρικό τον εκλογικό νόμο και το μπόνους των 50 εδρών, περιέγραψε πόσο υποκριτικό και αλαζονικό είναι να μιλάει ο αρχηγός της υποτιθέμενης Αριστεράς για αυτοδυναμία, διαθέτοντας τη στήριξη λιγότερο του 1/3 των Ελλήνων, και προκάλεσε ευθέως τον κ. Τσίπρα να επαναλάβει εδώ και τώρα την πάγια θέση του ότι μια από τις άμεσες ενέργειες της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η ψήφιση ενός αναλογικού εκλογικού συστήματος.

Τα Χανιά δεν επελέγησαν τυχαία για μια προσωπική επίθεση στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί την Κρήτη μια από τις προνομιακές του εκλογικές περιφέρειες λόγω των πολύ υψηλών ποσοστών που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές. Και γνωρίζοντας ότι ψήφους προσπαθεί να αποσπάσει εκεί και ο κ. Γ. Παπανδρέου, επέλεξε να ξαναεπισκεφθεί το νησί και την Κυριακή (στο Ηράκλειο), εκτιμώντας ότι μπορεί να επαυξήσει ακόμη περισσότερο την τοπική δύναμή του.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι χθες το «Ποτάμι» πέτυχε και μια θετική δέσμευση της Κομισιόν για μια επιμέρους, αλλά σημαντική διόρθωση στον τρόπο που εφαρμόζεται ο ΦΠΑ στη χώρα μας. Υστερα από επισήμανση του κ. Μ. Κύρκου ότι είναι λάθος να πληρώνουν ΦΠΑ τα γηροκομεία τα οποία υπηρετούν αμιγώς κοινωνική αποστολή, ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δεσμεύθηκε να απαλλάξει τα συγκεκριμένα ιδρύματα από τον ΦΠΑ, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT