ΚΚΕ: Οι φόροι θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα

ΚΚΕ: Οι φόροι θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα ζητήματα της φορολογίας θα εξακολουθούν να επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα», δήλωσε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας (Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) την αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τον ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Κουτσούμπας παρέθεσε ένα βασικό πλαίσιο της θέσης του κόμματός του για τη φορολογία. «Εμείς λέμε, ως ΚΚΕ, αφορολόγητο 40.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί, για τη λαϊκή οικογένεια. Μιλάμε για κατάργηση έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην υγεία, στα φάρμακα, στα τιμολόγια ενέργειας – ύδρευσης, στις επικοινωνίες, στα τηλέφωνα κ.λπ., κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας από τη φορολόγηση, όχι στη φορολόγηση αγροτικής γης των μικρών και μεσαίων αγροτών, φορολόγηση της υψηλής ακίνητης περιουσίας».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προοπτική μετεκλογικής συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος, ωστόσο, στο ενδεχόμενο να κατατεθούν στη Βουλή νομοσχέδια στα οποία συμφωνεί το ΚΚΕ, είπε ότι θα τα ψηφίσουν. «Δεν χρειάζεται να στηρίζεις μια κυβέρνηση για παράδειγμα, για να ψηφίσεις έναν καλό νόμο που συμφέρει τον λαό, εάν τον φέρει στη Βουλή. Αυτό δεν είναι καινούργιο, είναι γνωστή θέση του κόμματός μας, τη λέμε και τώρα, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα το στηρίξουμε».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT