«Ποτάμι» κατά επαναληπτικών εκλογών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόθεσή μου δεν είναι να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Δεν θα καταστρέψουμε τη χώρα για να φτάσει ο νικητής από το 33% στο 35% και όποιος το αποτολμήσει θα το πληρώσει».

Με τον φωτογραφικό αυτό τρόπο ο κ. Στ. Θεοδωράκης απηύθυνε χθες άλλη μία προειδοποίηση στον κ. Αλ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι το κόμμα του απηχεί τις απόψεις μόλις του 1/3 των πολιτών και ότι δεν θα βρει κυβερνητικούς εταίρους αν δεν πάψει να λαϊκίζει και να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Μάλιστα, χθες, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ήταν ιδιαίτερα καυστικός σταχυολογώντας ακόμη και ατάκες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν, όπως είπε, το «πλήρες χάος στο μυαλό τους. Ενας λέει ότι θα βρει 3 δισ. από τη φοροδιαφυγή, άλλος ότι θα καταργήσει από τον Ιανουάριο τον ΕΝΦΙΑ, μια τρίτη ότι δεν χρειαζόμαστε καν τη δόση των 7,5 δισ. και χθες το κερασάκι το έβαλε η Ραχήλ Μακρή, η οποία πρότεινε κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Να τυπώσει, λέει, η ΤτΕ 100 δισ. για να λύσουμε μια και καλή το πρόβλημά μας. Να ’ναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε τη Ραχήλ για να μας θυμίζει τους ψεκασμένους, μην τους ξεχάσουμε», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας και πάλι τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσει στην άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και να πάψει να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως διεκδικεί μια ψευδεπίγραφη κοινοβουλευτική δύναμη λόγω του ληστρικού μπόνους των 50 εδρών.

Ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει αισιόδοξος ότι η τρίτη ρυθμιστική θέση είναι «κλειδωμένη» για το κόμμα του, κάτι που φαίνεται να προβλέπουν και τα διεθνή ΜΜΕ, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις που του ζητούν καθημερινά. Μόνο τα τελευταία 24ωρα έδωσε συνεντεύξεις στο Reuters, στο Bloomberg, στην Corriere dela Serra, στη RAI, στο κινεζικό και στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και στην ισπανική El Mundo. Σύμφωνα με συνεργάτες του, «η κεντρική ερώτηση όλων των ξένων δημοσιογράφων είναι τι θα κάνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ απειλήσει τη χώρα με Grexit και εκείνος διαρκώς επαναλαμβάνει ότι το «Ποτάμι» δεν θα συμπράξει με τον κ. Τσίπρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοήσει την αυτονόητη ανάγκη η χώρα να αποφύγει οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT