Επεισοδιακή συνεδρίαση της Διακομματικής

Επεισοδιακή συνεδρίαση της Διακομματικής

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή, δεύτερη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που αφορούσε την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και τις λεπτομέρειες της εμφάνισης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των αρχηγών των κομμάτων και των υποψηφίων.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα να μην πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, καθώς, όπως επεσήμανε ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και εκπρόσωπος του κόμματος στην επιτροπή, η συγκεκριμένη μέρα «παραδοσιακά εδώ και 40 χρόνια ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση». Ωστόσο, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την άποψη ότι θα μπορούσαν οι δύο συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα έπειτα από συνεννόηση. Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Μουρούτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος που έσπασε το σχετικό εθιμικό δίκαιο στις ευρωεκλογές. Σημείωσε επίσης ότι η Ν.Δ. και το «Ποτάμι» στις προηγούμενες εκλογές πραγματοποίησαν την προεκλογική τους συγκέντρωση στην Αθήνα την ίδια ημέρα, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Ο κ. Μουρούτης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για αφισορρύπανση ζητώντας να παρακρατηθεί από την εκλογική του αποζημίωση το κόστος της απορρύπανσης της πόλης και ζήτησε να σταματήσει να εκπέμπει «ένα πειρατικό κανάλι που εμφανίζεται κατά καιρούς με το λογότυπο της ΕΡΤ3 και να εκκενωθούν οι χώροι εκπομπής του που βρίσκονται υπό κατάληψη. Η κατάληψη δημοσίων συχνοτήτων και η προπαγανδιστική προβολή κομμάτων και υποψηφίων συνιστούν, πέρα από αθέμιτο ανταγωνισμό, και ποινικό αδίκημα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Κ. Πουλάκης έκανε λόγο για ανίερη συμμαχία όλων κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή Γιάννης Γκιόκας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους, που φτάνουν στα όρια της πολιτικής αλητείας.

«Το πρόσχημα ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά. Το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα. Επίσης, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, σε προηγούμενες εκλογές, πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το έθιμο όποτε τον συμφέρει», τόνισε.

Ο υπ. Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης μετά το τέλος της συνεδρίασης εγγυήθηκε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι ασφαλής και ομαλή η διεξαγωγή των εκλογών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT