Παραδοχή της πρότασης στον Ευ. Βενιζέλο

Παραδοχή της πρότασης στον Ευ. Βενιζέλο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έμμεση, πλην σαφή, παραδοχή ότι τον Νοέμβριο του 2011 ο κ. Γ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Ευ. Βενιζέλο την πρωθυπουργία, προτού οι πολιτικοί αρχηγοί καταλήξουν στο πρόσωπο του κ. Λ. Παπαδήμου, προχωρούν από την πλευρά του Κινήματος. Επιμένουν, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο κ. Βενιζέλος δεν υπονόμευε τον κ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, χθες ο κ. Γ. Πεταλωτής δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε «σκεπτόμενος οποιαδήποτε λύση για τη θέση του πρωθυπουργού, σκεπτόμενος να προχωρήσει η χώρα χωρίς κραδασμούς, στη σκέψη του είχε πολλά πιθανά ονόματα». Ωστόσο, επισήμανε πως «ο ισχυρισμός του κ. Βενιζέλου, ότι εφόσον τον πρότεινε σημαίνει ότι δεν ήταν εκείνος που τον ανάγκασε σε παραίτηση, είναι αστήρικτος. Ποιος τον έριξε και με ποιον τρόπο είναι αποδεδειγμένο». Και επανέλαβε την εκδοχή που προ ολίγων ημερών περιέγραψε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ότι η ομάδα βουλευτών που πίεσε τον τότε πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήταν του κ. Βενιζέλου».

Κατά τα λοιπά, στο Κίνημα εξακολουθούν στη γραμμή υπεράσπισης της κυβερνητικής θητείας του κ. Παπανδρέου, με την υποσημείωση ότι για την κατάσταση που τότε διαμορφώθηκε την κύρια ευθύνη φέρει η πενταετία 2004-2009 του κ. Κ. Καραμανλή. «Εμείς πήραμε την απόφαση να κρατήσουμε τη χώρα όρθια», είπε (Real) χαρακτηριστικά ο κ. Θ. Μωραΐτης, «αναλαμβάνοντας τεράστιο πολιτικό κόστος βεβαίως, όταν Αριστερά και Δεξιά ήταν χέρι χέρι στην πλατεία Συντάγματος». Ο κ. Μωραΐτης αμφισβήτησε, επίσης, την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, εκφράζοντας την άποψη ότι τα ποσοστά που λαμβάνει σε αυτές το Κίνημα είναι αναντίστοιχα προς το θετικό κλίμα που ο ίδιος εισπράττει στις περιοδείες του στη Β΄ Αθηνών.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και ο κ. Φίλ. Σαχινίδης, ο οποίος μετέφερε τις δικές του εντυπώσεις από τη Λάρισα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος εκτίμησε, επίσης, ότι η μείωση της ισχύος του ΠΑΣΟΚ δεν προήλθε από τη δημιουργία του κόμματος του κ. Παπανδρέου, αλλά προέκυψε σταδιακά από τον Ιούνιο του 2012. Ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε (9,84) την πάγια πρόταση του κ. Παπανδρέου για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο επί τη βάσει ενός εθνικού σχεδίου με σαφή και αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT