Ευ. Βενιζέλος: Αντίβαρο το ΠΑΣΟΚ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε πιθανή μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας, άφησε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί μια εκδοχή της περιόδου 2012-2013, όπου το κόμμα του συμμετείχε στην κυβέρνηση με τη Ν.Δ. και τη ΔΗΜΑΡ με έμπειρα στελέχη ή τεχνοκράτες. Ωστόσο, διευκρίνισε (Βήμα fm) ότι «δεν είμαστε “μπαστακωμένοι” σε καμία κυβέρνηση, δεν ψάχνουμε κυβερνητικό ρόλο, προσπαθούμε να βοηθήσουμε να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια για την οποία έχουμε φτύσει αίμα και δεν θέλουμε να την αφήσουμε να χαθεί με ερασιτεχνισμούς, ανευθυνότητες, επιπολαιότητες και αντιφάσεις».

Ως προς τον προσωπικό ρόλο που θα μπορούσε να έχει σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι συνεχώς ούτε υπουργός ούτε αντιπρόεδρος. Και είπε σχετικά: «Εγώ προσπαθώ να παίξω ένα ρόλο ψύχραιμο και συναινετικό στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, δεν ασχολούμαι με τη σταδιοδρομία μου την υπουργική, τα έχω περάσει αυτά». Επανέλαβε την άποψή του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτύχει την τρίτη θέση στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας πως το κόμμα του είναι ο βασικός σταθεροποιητικός παράγοντας που επέτρεψε και τη δημιουργία της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Περιέγραψε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ως «αντίβαρο και χρήσιμη ψήφο», σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, κερδίσει τις εκλογές. Εξαπέλυσε επίθεση στο «Ποτάμι», ταυτίζοντάς το με τη ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το «Ποτάμι» «σχήμα αδοκίμαστο και ετερόκλητο, που δεν αντέχει τη δοκιμασία που συνεπάγεται η συμμετοχή σε δύσκολα πράγματα».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι πολίτες που ψηφίζουν το κόμμα για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του είναι λίγοι, ενώ οι περισσότεροι τον στηρίζουν «με τη βεβαιότητα» ότι δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτε. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε χθες (TV 100) ότι πέρα από την πιθανή προεκλογική χαλαρότητα, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν συνιστούν «ενημερωτική επίσκεψη στην Ευρωβουλή». Εν τω μεταξύ, τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος συμμετέχουν σε κεντρικές εκδηλώσεις όπως αυτή που έγινε χθες από τον κ. Κ. Σκανδαλίδη. Ο πρώην υπουργός ζήτησε να τεθεί «οριστικό τέλος στον ιστορικό συμβιβασμό» της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Κ. Λαλιώτης, Φώφη Γεννηματά, Α. Λοβέρδος, Ι. Κουτσούκος, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Χρ. Πρωτόπαπας, Κατερίνα Μπατζελή, Λ. Κανελλόπουλος κ.ά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT