Κουβέλης: Αναγκαία στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του «Ποταμιού» απευθύνθηκε χθες ο κ. Κουβέλης στην τελευταία προεκλογική του ομιλία, επιδιώκοντας να τους πείσει ότι κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Στ. Θεοδωράκης μπορούν να εγγυηθούν την προοδευτική αλλαγή «που χρειάζεται η χώρα. Η προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηριχθεί στο ΠΑΣΟΚ και το “Ποτάμι”. Είναι κόμματα που αφήνουν ανοικτή την πόρτα στις συντηρητικές πολιτικές», είπε ο κ. Κουβέλης και έστρεψε τα βέλη του κυρίως στο «Ποτάμι», προφανώς γιατί γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των πάλαι ποτέ ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ έχει εμπιστευθεί ήδη από τις ευρωεκλογές τον κ. Θεοδωράκη. «Το “Ποτάμι” είναι ένα κόμμα χωρίς συνεκτικό πλαίσιο προγραμματικών ιδεών, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για το σήμερα και το αύριο και άρα έλλειψη δεσμεύσεων. Ενα κόμμα που διευκόλυνε την κυβέρνηση Σαμαρά υποστηρίζοντας την παράταση της θητείας της και προωθεί δήθεν αντικομματικές απόψεις, τη στιγμή που το ίδιο συγκροτείται με μεταγραφές βουλευτών παρά τα όσα διακηρύσσει για το παλιό πολιτικό σύστημα», υποστήριξε ο κ. Κουβέλης και στον αντίποδα χαρακτήρισε την ψήφο στους «Πράσινους – ΔΗΜΑΡ» «χρήσιμη, σταθεροποιητική και προοδευτική».

«Οι Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ θα είναι στη Βουλή», επέμεινε ο κ. Κουβέλης, ισχυριζόμενος ότι θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις και θέλοντας να απευθυνθεί και στους πολίτες που ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα σε «ατύχημα», κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες τις χώρας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αλλά η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT