Κουτσούμπας: Καμία περίοδος χάριτος στη νέα κυβέρνηση από το ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Καμία περίοδος χάριτος στη νέα κυβέρνηση από το ΚΚΕ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε στις 7 το βράδυ πραγματοποιείται η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα του κόμματος Δ. Κουτσούμπα. Ο γ.γ. του ΚΚΕ, με αφορμή τις αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την ίδια ώρα έχει την κεντρική συγκέντρωσή του στην Ομόνοια, διευκρίνισε χθες (Βήμα Fm) ότι από τον Περισσό είχαν προχωρήσει στις σχετικές τυπικές κινήσεις προ μηνός. Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε χθες την πάγια θέση του ΚΚΕ για άρνηση συνεργασίας ή και παραχώρησης ψήφου ανοχής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παραχωρήσει περίοδο χάριτος στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «είναι αναξιόπιστο κόμμα και τα στελέχη του, εμείς τους ξέρουμε πάρα πολύ καλά». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «όποιος ζητάει χάρη και ανοχή έχει λερωμένη τη φωλιά του». Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανόν να επιτύχει την αυτοδυναμία διότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και αποτελεί «απόφαση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να φύγουν αυτοί που μας κυβέρνησαν, που μας έφτασαν σε αυτό εδώ το χάλι».

Ο κ. Κουτσούμπας θεωρεί ότι το ΚΚΕ μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, πως ουδέποτε το κόμμα του είχε θέσει αριθμητικούς στόχους. Αναφερόμενος στην ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν θεωρεί πως ο θεσμός έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, διότι ο εκάστοτε κάτοχός του αποτελεί «εντολοδόχο της κυβέρνησης», καθώς είναι υποχρεωμένος να υπογράφει «αντιλαϊκούς νόμους». Προεξόφλησε, εν ολίγοις, ο κ. Κουτσούμπας πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει όποιο πρόσωπο και αν προταθεί μετά τις εκλογές στη θέση του κ. Κάρ. Παπούλια. «Πρόσωπα υπάρχουν πάρα πολλά και καλά», είπε χαρακτηριστικά, «που θα μπορούσαν να είναι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Εμείς διαφωνούμε με την ουσία του θεσμού».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT