Οι χρήστες του Choose4Greece προβλέπουν το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι χρήστες του Choose4Greece προβλέπουν το εκλογικό αποτέλεσμα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Choose4Greece» επιχειρεί να προχωρήσει στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος μέσω των εκτιμήσεων των χρηστών. Πρόκειται για μια τεχνική πρόβλεψης αποτελέσματος (election result forecasting), γνωστή σε Αμερική και Βρετανία.

Χρησιμοποιώντας το «Choose4Greece», οι χρήστες/ψηφοφόροι βρίσκουν 30 προτάσεις που σχετίζονται με διάφορα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, οργανωμένα σε θεματικές κατηγορίες. Για κάθε μία από αυτές τις προτάσεις μπορούν να εκφράσουν το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους. Εφόσον συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο οι χρήστες μπορούν να δουν μία σειρά από διαγράμματα που δείχνουν το βαθμό συνάφειας των θέσεών τους με κάθε ένα από τα κόμματα.

Εκτός από τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο, οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να δώσουν μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η ερευνητική ομάδα θα χρησιμοποιήσει αυτές τις εκτιμήσεις προκειμένου να προβλέψει το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα της πρόβλεψης θα ανακοινωθούν με το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στις 7:00μμ. Ενώ ο χρήστης με την ακριβέστερη πρόβλεψη θα κερδίσει ένα ipad.

Το Choose4Greece 2015 σχεδιάστηκε από το Preference Matcher, μια κοινοπραξία επιστημόνων με ειδίκευση στο αντικείμενο της διαχείρισης ηλεκτρονικών συμβούλων ψήφου (voting advice applications) με σημαντική εμπειρία σχεδιασμού παρόμοιων εργαλείων σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και πλήθος ιδρυμάτων του εξωτερικού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT