Θεοδωράκης: Σημάδια ρήξης στη συγκυβέρνηση

Θεοδωράκης: Σημάδια ρήξης στη συγκυβέρνηση

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στο ευρώ ανέδειξε χθες το «Ποτάμι», με αφορμή τις ολοένα και συχνότερες δηλώσεις βουλευτών του, οι οποίοι όχι μόνον φλερτάρουν με τη δραχμή, αλλά υποδεικνύουν την έξοδο από το ευρώ ως μόνη σωτήρια λύση για τη χώρα. Παράλληλα, δε, στελέχη της Σεβαστουπόλεως επέρριπταν χθες σαφείς ευθύνες στον πρωθυπουργό, με το επιχείρημα ότι, λόγω της δικής του πολιτικής αμφισημίας, η χώρα εξακολουθεί να τελεί σε μια πρωτοφανή αβεβαιότητα με ολέθριες συνέπειες στην οικονομία.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Γρ. Ψαριανού, που κάλεσε τον κ. Τσίπρα να «πει στους πολίτες αν το κόμμα του έχει λασκάρει πλέον προς τη δραχμόφιλη ρόδα του», ενώ και ο κ. Στρατής Μούγερ, το πρωί (Mega), ανέδειξε όλες τις υπουργικές παραφωνίες των τελευταίων ωρών. Χαρακτήρισε «απύθμενης ελαφρότητας» τη δήλωση του κ. Αλ. Φλαμπουράρη (στην «Κ») ότι θα πληρώσουμε τους δανειστές «με… αέρα», «ακατανόητα επικίνδυνο» τον κ. Κ. Λαπαβίτσα για τη νέα «δραχμολαγνική συνέντευξή του», ενώ εξέφρασε και την απορία του για την επιλογή του κ. Γ. Βαρουφάκη να διαψεύσει σε εκπομπή γερμανικού καναλιού ARD ένα βίντεο του 2010, που τον δείχνει να προκαλεί με μια προσβλητική χειρονομία τους Γερμανούς, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να προσπαθήσει να αμβλύνει τη σημασία της.

Ολα τούτα ήταν που έκαναν και τον κ. Στ. Θεοδωράκη να επισημάνει χθες, στη συνεδρίαση του πολιτικού σχεδιασμού του «Ποταμιού», ότι «αναδεικνύεται πια ένα επικίνδυνο έλλειμμα συντονισμού της κυβέρνησης, καθώς οι περισσότεροι υπουργοί μοιάζουν να εξαγγέλλουν, στην κυριολεξία, ό,τι επιθυμούν». Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, επίσης, ότι καταγράφονται ήδη «τα πρώτα σημάδια ρήξης των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ» και επικαλέστηκε γι’ αυτό την προσωπική επίθεση που έκανε ο κ. Π. Καμμένος στον κ. Μάρτιν Σουλτς, ενώ γνωρίζει βέβαια ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής είναι εκ των ελαχίστων συνομιλητών του κ. Τσίπρα στην Ε.Ε.

Σε ανακοίνωσή του, τέλος, το «Ποτάμι» χαρακτήρισε «αλγεινή» την περίπτωση του κ. Κ. Λαπαβίτσα, εκφράζοντας την ελπίδα του ο κ. Αλ. Τσίπρας να τον συνετίσει πριν τα φαινόμενα των «δραχμολάγνων» βουλευτών του πολλαπλασιαστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT