Π. Μοσκοβισί: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά συμβαίνουν και ατυχήματα

Π. Μοσκοβισί: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά συμβαίνουν και ατυχήματα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων φιλοξενεί η εφημερίδα Die Welt, στην οποία ο Πιέρ Μοσκοβισί «κουνάει» το δάχτυλο στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως ναι μεν οι ευρωπαίοι μας θέλουν στο ευρώ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Στον τίτλο του δημοσιεύματος αναφέρεται «Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος», ενώ στη συνέχεια οι δηλώσεις του επιτρόπου φανερώνουν μια «στροφή» του ίδιου στις θέσεις του, αφού μέχρι στιγμής ήταν από τις «φωνές» που έδειχναν συμπάθεια προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Οι έλληνες θα πρέπει να σεβαστούν τις δεσμεύσεις προς τους εταίρους. Βρισκόμαστε σε μια τέτοια διαδικασία, όμως τα πράγματα προχωρούν αργά. Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα που θα έχει κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ελληνικό plan b: «Όταν μιλάς για plan b σημαίνει πως ήδη έχεις απορρίψει το πρώτο πλάνο. Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, όμως μπορούν να συμβούν οικονομικά ατυχήματα. Φυσικά η δουλειά μας είναι να τα αποφύγουμε και όχι να τα επιδιώξουμε. Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα με κάθε κόστος στο ευρώ, παρά μόνο με αυστηρούς κανόνες που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές».

Τέλος, αναφερόμενος στις συνέπειες ενός ενδεχόμενου Grexit, σημείωσε:

«Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση από δύο χρόνια πριν. Ωστόσο τυχόν έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική ζημιά καθώς όλοι θα αναρωτιούνται ποιος θα ακολουθήσει». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT