Κόβει τις γέφυρες με ΣΥΡΙΖΑ το «Ποτάμι»

Κόβει τις γέφυρες με ΣΥΡΙΖΑ το «Ποτάμι»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρατηρούμενη τις τελευταίες ημέρες σκλήρυνση της στάσης του «Ποταμιού» έναντι της κυβέρνησης ήρθε χθες να επιβεβαιώσει ένα άρθρο με το οποίο ο κ. Στ. Θεοδωράκης μοιάζει πλέον να διαρρηγνύει κάθε πιθανότητα συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο με τίτλο «Ούτε αφελείς, ούτε ανόητοι» υπέγραψε ο στενός συνεργάτης του κ. Θαν. Σκόκος και όχι μόνον διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι το «Ποτάμι» απεργάζεται τρόπους για να μπει στην κυβέρνηση, αλλά αποδομεί ως αλλοπρόσαλλη τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την οποία μάλιστα αποκαλεί «βουρκώδη ζούγκλα»!

Ο κ. Σκόκος, αφού υπενθυμίζει ότι αν ήθελε το «Ποτάμι» να συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα είχε κάνει αποδεκτή την αρχική πρόταση που απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας στον Στ. Θεοδωράκη (σ.σ. την επομένη των εκλογών ο πρωθυπουργός πρότεινε στον επικεφαλής του «Ποταμιού» να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Διοικητικών Μεταρρυθμίσεων και ένα ακόμη υπουργείο που θα συμφωνούσαν), υπενθυμίζει ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει τέσσερις φορές εξηγήσει δημοσίως γιατί δεν προτίθεται «να διαταράξει τις ισορροπίες του αχταρμά που αποπειράται επί 70 ημέρες να κυβερνήσει». Και σε προφανή συνεννόηση με τον κ. Θεοδωράκη, ο κ. Σκόκος απευθύνεται σε δεύτερο πληθυντικό στον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους «συντρόφους» να αποφανθούν «αν είχατε φανταστεί ότι θα συνεργαζόσασταν με τον υπαρκτό εθνικολαϊκίστικο σουρεαλισμό που εκφράζουν οι ΑΝΕΛ, ο οποίος θα κατατρόπωνε την ξεφτισμένη αριστεροσύνη σας».

Με ανάλογο ύφος ο κ. Σκόκος θέτει σειρά απαξιωτικών ερωτημάτων για να αποδείξει ότι «λιγούρα για εξουσία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι γυρολόγοι που έχει μαζέψει» και όχι το «Ποτάμι». «Τι δουλειά έχουμε εμείς να μπλέξουμε σε μια πολιτική που συναγελάζεται με ψεκασμένους, ενώ η χώρα βουλιάζει; Μια πολιτική που θεωρεί τους συμμάχους της χώρας εχθρούς, που διαλύει την εκπαίδευση, που ανέχεται εμπόρους προσλήψεων στο Δημόσιο, που ετοιμάζεται να απελευθερώσει όσους πλούσιους φυλακισμένους δηλώνουν ανάπηροι, που πετάει πεντακοσαριές εκατομμύρια σε εξοπλισμούς, που στηρίζει χουλιγκανικές συμμορίες, που κρεμάει το σαγόνι με τις παρελάσεις των ΟΥΚάδων, που έχει στους κόλπους της μεγαλοφοροφυγάδες; Μια πολιτική που είναι αντικείμενο θαυμασμού Μιχαλολιάκων, Μπαλτάκων, Νικολόπουλων, Αμβροσίων. Είναι αλήθεια ότι στη Βουλή, προσπαθούμε με λογικές προτάσεις να σας δείξουμε τι είναι ωφέλιμο και βοηθάμε 2-3 ρεαλιστές που συμμετέχουν στο σχήμα σας», καταλήγει ο κ. Σκόκος, αλλά με εμφανή ειρωνεία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην το μπερδεύει αυτό με φλερτ» και να αναζητήσει αλλού «αφελείς και ανόητους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT