Αντιπολιτευτικό «ροκ» από Στ. Θεοδωράκη

Αντιπολιτευτικό «ροκ» από Στ. Θεοδωράκη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διπλή επίθεση στους υπουργούς κ. Γ.Κατρούγκαλο και Αλ. Φλαμπουράρη το «Ποτάμι» διατήρησε και χθες τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους που φαίνεται να επιλέγει πλέον ο κ. Στ. Θεοδωράκης έναντι της κυβέρνησης. Μάλιστα, για την παρουσία του πρώτου στη Βουλή η Σεβαστουπόλεως έθεσε ευθέως «ζήτημα ηθικής τάξεως», επιμένοντας έτσι στη βαρύτατη κατηγορία ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προσωπικά οικονομικά οφέλη από τον νόμο που συνέγραψε και εισηγείται.

«Ούτε ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ούτε κανένας άλλος από την κυβέρνηση δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής τις οφειλόμενες εξηγήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη σύγκρουση συμφερόντων που συντρέχει στο πρόσωπό του», ανέφερε το «Ποτάμι» και φωτογραφίζοντας τις ευθύνες του Αλ. Τσίπρα, τον κάλεσε «να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλία και να δεσμεύσει τα μέλη της κυβέρνησής του με έναν κώδικα δεοντολογίας».

Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση για τη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης (Mega), ο οποίος, κατά το «Ποτάμι», «κατάφερε» να εκθέσει τους μισούς συναδέλφους του τάχα επαινώντας τους. Και για του λόγου το ασφαλές η Σεβαστουπόλεως υποστήριξε ότι ο κ. Φλαμπουράρης κάλεσε χθες φωτογραφικά τον κ. Ν. Φίλη να μη μιλάει για θέματα που δεν γνωρίζει, ενώ επί της ουσίας αμφισβήτησε και τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους οι κ. Γ. Πανούσης και Ν. Παρασκευόπουλος (για τον πρώτο ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «δεν έχει πετύχει 100% στο έργο του», ενώ τον δεύτερο –σύμφωνα με το «Ποτάμι»– τον επέκρινε για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού).

Ενδεικτική, τέλος, της νέας στρατηγικής του κ. Θεοδωράκη έναντι της κυβέρνησης είναι η πολύ σκληρή αλλά και άκρως εμπεριστατωμένη κριτική που άσκησε ο κ. Παν. Καρκατσούλης για το σχέδιο νόμου που αφορά τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ο βουλευτής του «Ποταμιού» σε εκτενή του ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος εξηγεί αναλυτικά το πώς ένα «άτολμο και αποσπασματικό», όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο «συντηρεί τις προσλήψεις χωρίς περιγράμματα, το πειθαρχικό χωρίς αξιολόγηση, την κινητικότητα χωρίς αλλαγή του συστήματος των κλάδων και προχωρεί τάχα σε απλουστεύσεις χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και κυρίως χωρίς να διασφαλίζει την αναγκαία χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που θα τις υποστηρίξει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT