Μέρκελ: Θέλουμε συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου

Μέρκελ: Θέλουμε συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να συζητήσει πιο εντατικά με τους θεσμούς τις επόμενες ημέρες προκειμένου να μπουν σε μια τάξη όλα τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη το πρωί της Πέμπτης  στην δεύτερη μέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η καγκελάριος της Γερμανίας επεσήμανε ότι κατά την τριμερή συνεδρίαση υπήρξε «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» ανάμεσα στην ίδια και τους κ.κ. Τσίπρα και Ολάντ.

Οι δανειστές, σύμφωνα πάντα με την κ. Μέρκελ έχουν καταστήσει σαφές πως για να υπάρξει χρηματοδότηση του Ελληνικού προγράμματος, θα πρέπει η πρόταση της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις να βελτιωθεί και να γεφυρωθεί το υπάρχον χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τέλος, σημείωσε ότι ο χρόνος τελειώνει και πως η συμφωνία θα πρέπει να επέλθει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Πρόεδρος Bundesbank: Επιθυμούμε την ελληνική διάσωση αλλά ο χρόνος τελειώνει

«Υπάρχει ισχυρή βούληση για την διάσωση της Ελλάδας, όμως ο χρόνος τελειώνει», σημείωσε από την πλευρά του σε δηλώσεις του στο Reuters ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.

«Ο κίνδυνος πτώχευσης αυξάνεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει», συμπλήρωσε.

Ο κ.  Weidmann τόνισε ακόμα πως οι επιπτώσεις μια τέτοιας εξέλιξης δεν θα έχουν τον αντίκτυπο του παρελθόντος για την Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα θα επηρεαστεί σαφώς πολύ περισσότερο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT