ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και αντανακλαστικά

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και αντανακλαστικά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «εκκωφαντική απραξία, έλλειψη αντανακλαστικών και παντελή απουσία σχεδίου» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος κατηγορούν την κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαρ. Τρικούπη περιγράφουν την κυβερνητική αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού ως ακόμη ένα παράδειγμα που αναδεικνύει τη γενικότερη ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κάτι το οποίο απαιτεί τη συνεργασία και με την Ε.Ε.

«Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών γεννά καθημερινά μια ανθρωπιστική κρίση. Οι εκατοντάδες πρόσφυγες στο Πεδίον του Αρεως και οι χιλιάδες στα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν τις αναλύσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου και τους αργούς ρυθμούς ανταπόκρισης από την κυβέρνηση», δήλωσε χθες επί του θέματος ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου. Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέσσερις άμεσες πρωτοβουλίες: Πρώτον, να λάβει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων «οι οποίοι παραμένουν αβοήθητοι σε δρόμους, πλατείες και πρόχειρους καταυλισμούς». Δεύτερον, να αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους οι οποίοι διατίθενται για τη δημιουργία και χωροθέτηση δομών υποδοχής.

Τρίτον, να επιδιώξει τον συντονισμό της δράσης για την πρόληψη και τη διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευσης με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Και, τέταρτον, να υποστηρίξει ενεργά την κινητοποίηση των δήμων και των ΜΚΟ «για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των ροών». Προκειμένου να επιτευχθούν όλα αυτά, επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου, «απαιτείται συνεκτικό και συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» και απηύθυνε πρόσκληση στην κυβέρνηση «να αφυπνιστεί και να αντιδράσει».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT