Διαφοροποίηση στο εσωτερικό του Ποταμιού

Διαφοροποίηση στο εσωτερικό του Ποταμιού

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Σχεδιασμού, που θα πραγματοποιηθεί απόψε το απόγευμα στη Βουλή, θα αναπτύξει ο κ. Στ. Θεοδωράκης τα επιχειρήματά του για τους λόγους που το Ποτάμι πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία κοινοβουλευτικά. Σκοπός της αποψινής συνεδρίασης είναι, μεταξύ άλλων, να εκφρασθούν και οι διαφορετικές απόψεις που, όπως φάνηκε χθες, υπάρχουν στο εσωτερικό του Ποταμιού. Ο κ. Γρ. Ψαριανός στον λογαριασμό του στο Facebook γνωστοποίησε χθες ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, «αν δεν δεσμευτεί ο Τσίπρας για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών». Από τη Σεβαστουπόλεως ανέφεραν χθες ότι «πολιτική μέσω Facebook δεν γίνεται», δίχως να κρύψουν την ενόχλησή τους για τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Ψαριανού προτού συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί διαφοροποιήσεις κατά την ψηφοφορία, την οποία θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της χώρας, αν και διαφωνεί με τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος του περιέγραψε το περιεχόμενο της συμφωνίας αλλά και το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί, έτσι ώστε το βράδυ της Πέμπτης το σχετικό νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί, με αποτέλεσμα στο Eurogroup της Παρασκευής να είναι εφικτό να καμφθούν οι πιέσεις των Γερμανών, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στην άποψή τους κατά μιας «λύσης-πακέτου» και ζητούν δάνειο-γέφυρα.

Ηδη πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, από το Ποτάμι είχαν γνωστοποιήσει τη δημόσια στήριξή τους σε «καθαρή συμφωνία» με τους δανειστές. «Είναι μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες. Ομως το Ποτάμι από τον Φεβρουάριο χωρίς μισόλογα έχει πει ότι αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Αυτό λέμε και τώρα», τονίζουν. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τη συμφωνία, αναφέρονται στις ευθύνες του κ. Τσίπρα για την «καταστροφή ενός μεγάλου μέρους της οικονομίας», και του ζητούν «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (‘‘δεν θέλω, αλλά τι να κάνω;’’) και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει. Η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο και ελπίζουμε όλοι να φερθούν με υπευθυνότητα», επισημαίνεται. Από το Ποτάμι ζητούν επίσης από τον κ. Τσίπρα, με αφορμή την κατάσταση στα νησιά λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους τους συναρμόδιους Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θ. Δρίτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT