Παυλόπουλος – Τουσκ για Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.

Παυλόπουλος – Τουσκ για Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνδρομή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατό έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό, ζήτησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Τουσκ, ο οποίος διερχόταν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, αφού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην επίτευξη της νέας συμφωνίας της χώρας με τους εταίρους, τον κάλεσε να επισκεφθεί το συντομότερο δυνατό την Αθήνα για συνομιλίες πάνω στα μεγάλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και, κυρίως, πάνω στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.

Η προσφυγική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος επικοινώνησε για να ενημερώσει για τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα αυτό, η οποία συγκαλείται στις 30 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο κ. Μπαν εξέφρασε την ελπίδα πως η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και η κ. Θάνου διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την επισήμανσή του για την κρισιμότητα της συνόδου στην κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT