Κουτσούμπας: Δριμύ κατηγορώ κατά ΛΑΕ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

Κουτσούμπας: Δριμύ κατηγορώ κατά ΛΑΕ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σταθερά απορριπτική στάση του ΚΚΕ έναντι του καπιταλιστικού συστήματος και της θέσης της Ελλάδας στις δυτικές δομές ως πηγής όλων των δεινών της χώρας κινήθηκε ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Επέλεξε, όπως ήταν αναμενόμενο, για βασικό αντίπαλό του τον κ. Π. Λαφαζάνη, τον οποίο κατηγόρησε επανειλημμένως για παραπλάνηση των πολιτών, ενώ επισήμανε πως οι διαφορές ανάμεσα στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Ενότητα είναι βαθύτατες και ουσιαστικές. Δεν δίστασε, μάλιστα, να ταυτίσει τη γραμμή της ΛΑΕ για επιστροφή στη δραχμή με ευρωσκεπτικιστικά κόμματα άλλων χωρών, καθώς και με την εγχώρια Χρυσή Αυγή.

Στην πρώτη ενότητα για την οικονομία, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη σταθερή θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και πλήρη αλλαγή του υφιστάμενου οικονομικού μοντέλου. Ο κ. Κουτσούμπας περιέγραψε τον υφιστάμενο δημόσιο τομέα ως «σάπιο», «διογκωμένο» και «διεφθαρμένο», αποδίδοντας τα χαρακτηριστικά αυτά στην καπιταλιστική μορφή του συστήματος. Ο γ.γ. του ΚΚΕ ανέδειξε την αντίθεση του κόμματός του στην επιβολή ΦΠΑ 23% σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και διδασκαλεία ξένων γλωσσών. Από αυτή την εξέλιξη, επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, «πλήττεται η λαϊκή οικογένεια» και χαρακτήρισε «κοροϊδία» την άποψη πως κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήττεται η «πλουτοκρατία».

Ως λύση για την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο κ. Κουτσούμπας πρότεινε τη μεταφορά μέσω τσάρτερ ή πλοίων στις χώρες προορισμού τους. Και προανήγγειλε ότι άμεσα θα καταθέσει αυτή την πρότασή του στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Στο σκέλος περί τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί βλάβες στα κυριαρχικά δικαιώματά της όσα χρόνια συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ περιέγραψε και τη Ρωσία ως μια «μεγάλη καπιταλιστική δύναμη» που δεν έχει καμία σχέση με την ΕΣΣΔ. Επί τούτου, μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Λαφαζάνη πως καλλιεργεί αυταπάτες στους Ελληνες πολίτες.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον κ. Μ. Γλέζο, τονίζοντας ότι εκείνος, παρότι τελικά αξιοποιήθηκε από τη Λαϊκή Ενότητα, πρότεινε ως λύση εμπιστοσύνης το ΚΚΕ. Περιέγραψε, μάλιστα, τον κ. Γλέζο ως «σύμβολο μιας ηρωικής εποχής», τονίζοντας ωστόσο ότι «εμείς οι απόγονοί τους θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT