Την τρίτη εντολή θα διεκδικήσει η κ. Γεννηματά

Την τρίτη εντολή θα διεκδικήσει η κ. Γεννηματά

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι την κρίσιμη για τον σχηματισμό κυβέρνησης τρίτη εντολή θα κατορθώσει να επιτύχει το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή περιοδεία της στη Λάρισα, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη η Χρυσή Αυγή να απολέσει την τρίτη θέση, προκειμένου αφενός να ενισχυθεί η προοπτική κυβερνητικής σταθερότητας, αφετέρου να ανακοπεί η Ακροδεξιά. «Στο εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να καταγραφεί η απαίτηση των πολιτών για συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Να μη χαθεί άλλος χρόνος», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να διαδραματίσει κρίσιμο και καταλυτικό ρόλο προκειμένου να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση που θα έχει ορίζοντα τετραετίας. «Ολες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη έχουμε χρέος να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η παρέμβαση της κ. Γεννηματά αποτελεί ουσιαστικά και το πλαίσιο της συνολικής γραμμής που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ έως και την επόμενη Κυριακή των εκλογών. Στη Χαρ. Τρικούπη πιστεύουν ότι –βάσει των δημοσκοπήσεων αλλά και της σαφούς, όπως διαπιστώνουν, αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που υπήρχε για το κόμμα σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους– το ΠΑΣΟΚ μπορεί και σίγουρα θα προσπαθήσει να βρεθεί στην τρίτη θέση.

Μέρος της συνολικότερης στρατηγικής που ακολουθεί η κ. Γεννηματά είναι και η διαμόρφωση και εκ των προτέρων δημοσιοποίηση των όρων τους οποίους το ΠΑΣΟΚ θα θέσει προκειμένου να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Hδη η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε προχθές πέντε κόκκινες γραμμές τις οποίες έχουν επεξεργαστεί στη Χαρ. Τρικούπη. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι πέντε κόκκινες γραμμές (όχι σε ομαδικές απολύσεις, όχι σε «συντάξεις πείνας», όχι στην υπερφορολόγηση των αγροτών, όχι στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας) που ετέθησαν από την κ. Γεννηματά μπορούν να αποτελέσουν έναν κεντρικό άξονα περί τον οποίο η κυβέρνηση που θα προκύψει θα κατορθώσει να κινηθεί και –κυρίως– να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT