Τσίπρας: Εκ του πονηρού οι αναφορές για κυβέρνηση τεχνοκρατών

Τσίπρας: Εκ του πονηρού οι αναφορές για κυβέρνηση τεχνοκρατών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι αναφορές ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τεχνοκρατών είναι εκ του πονηρού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. «Θέλουμε έντιμη συνεργασία, με στόχο», σημείωσε και ζήτησε να μείνουν μακριά από εκείνον οι λογικές του διχασμού. Όπως εκτίμησε, «δεν θέλουν συνεργασία, μας καλούν σε ενσωμάτωση».

Ο κ.Τσίπρας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο με αφορμή, τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των προσφύγων, είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν δεν είναι ικανός και ότι χρειάζεται μια τεχνοκρατική κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα. «Θέλανε να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση και να μας πάνε σε μία κυβέρνηση "ζόμπι" με πρωθυπουργό κάποιον που δεν θα έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι ,όπου τουλάχιστον 34 πρόσφυγες, ανάμεσά τους βρέφη και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν ανετράπη λέμβος που τους μετέφερε. «δηλαδή το Αιγαίο να μετατρέπεται σε θάλασσα- νεκροταφείο, αναρωτιόμαστε αν το θέμα αυτό, αξίζει να μπαίνει σε μικροκομματική αντιπαράθεση.»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «επιτέλους ο κ. Μεϊμαράκης μετά από επτά μήνες διαχώρισε τους μετανάστες από τους πρόσφυγες» ενώ υπενθύμισε ότι μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είχαν ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής για το ζήτημα. «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν με βάση τα μέσα που διαθέταμε», τόνισε, αλλά παραδέχθηκε πως δεν είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση τόσο μεγάλων προσφυγικών ροών.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε απάνθρωπο το κλείσιμο των συνόρων. Εξηγώντας αναφορά του για τα θαλάσσια σύνορα, για την οποία είχε δεχθεί κριτική από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μειμαράκη, τόνισε ότι δεν έχουν φυλάκια ή μπάρες.

Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ για τη μη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το μεταναστευτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT