Γεννηματά: «Η τρίτη θέση ΠΑΣΟΚ, εγγύηση σταθερότητας»

Γεννηματά: «Η τρίτη θέση ΠΑΣΟΚ, εγγύηση σταθερότητας»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δυναμική της τρίτης θέσης, η οποία θα επιτρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να εγγυηθεί τη μετεκλογική πολιτική σταθερότητα, εστίασε στη χθεσινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ η κ. Φώφη Γεννηματά. Στην συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά, εκτός από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μίλησε και ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική κληρονομιά της ανανεωτικής Αριστεράς από την ΕΔΑ και τον Λεωνίδα Κύρκο έως και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Στην ομιλία της, η κ. Γεννηματά εστίασε ιδιαιτέρως στη δυναμική ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, μπορεί να φέρει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Η κ. Γεννηματά έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, διά της οποίας επιχείρησε να παρουσιάσει τις κοινωνικά προοδευτικές εξελίξεις της τελευταίας τριακονταετίας και τον ουσιαστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση τόσο εναντίον του κ. Αλ. Τσίπρα όσο και εναντίον του κ. Ευ. Μεϊμαράκη. «Πέντε χρόνια ως αντιπολίτευση βουτηγμένα στο μίσος και στο ψέμα. Επτά μήνες ως κυβέρνηση γεμάτοι ψέματα, πισωγυρίσματα, μεγάλα λόγια και ανικανότητα», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας τα βαρύτατα πλήγματα που υπέστη το 2015 η ελληνική οικονομία. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σφοδρότατα και εναντίον της Ν.Δ., αναφερόμενη στη ρητορική «επαναδιαπραγμάτευσης» του κ. Α. Σαμαρά κατά την περίοδο 2010-12, αλλά και στις «καταστροφικές» κυβερνήσεις της Ν.Δ. κατά την πενταετία 2004-2009.

Εμμένει σε πέντε «κόκκινες» γραμμές

Η κ. Γεννηματά επανέφερε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση κυβέρνησης τετραετίας με τη συμμετοχή Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας και με τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση «αν δεν έχει πρόγραμμα και συνοχή» και επανέλαβε τις πέντε «κόκκινες» γραμμές του ΠΑΣΟΚ (ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, συντάξεις πείνας και αναξιοπιστίας, εξοντωτική φορολογία των αγροτών, επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT