Κωνσταντοπούλου: «Η ζωή ανήκει σ’ εμάς»

Κωνσταντοπούλου: «Η ζωή ανήκει σ’ εμάς»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από ένα πανό με το σύνθημα «Το όχι θα νικήσει» και με τους συγκεντρωμένους να κυματίζουν κόκκινες και κίτρινες σημαίες με τον τίτλο του κόμματος, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε χθες, ως η κύρια ομιλήτρια στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Ενότητας» στην Αθήνα, την πρώτη ανοιχτή και δημόσια αρχηγική της εμφάνιση.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής έστρεψε εκ νέου τα βέλη της στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσέδωσε ευσχήμως και έμμεσο πλην σαφή προσωπικό τόνο στην ομιλία της. «Η ζωή ανήκει σε εμάς», είπε χειροκροτούμενη, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά της. Και επαναλαμβάνοντας στίχους αγωνιστικών τραγουδιών ή γνωστά συνθήματα της Αριστεράς, όπως «Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι», τόνισε ότι θα πρέπει να σταλεί μήνυμα σε εκείνους που δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη του λαού, διότι όπως ανέφερε «πρόδωσαν όνειρα και παραδίδουν τις νέες και επόμενες γενιές βορά στον Μινώταυρο του μνημονίου». Ανεβάζοντας δε κατακόρυφα τους τόνους, είπε πως το δίλημμα των εκλογών δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «ευρώ ή δημοκρατία», και υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει ο λαός να επιλέξει τη δημοκρατία.

«Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», σημείωσε, για να προσθέσει μεταξύ άλλων: «Οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής είναι οι πρώτες για τις οποίες έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους οι εκβιαστές, δανειστές και δυνάστες. Ολοι αυτοί πρέπει να αποζημιώσουν τη χώρα μας, που φόρτωσαν την κοινωνία με δάνεια για να αποπληρωθεί ένα παράνομο χρέος».

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους τους βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και στον κ. Γ. Βαρουφάκη – υπενθυμίζοντας ότι μαζί του εκείνη έχει αναλάβει ευρωπαϊκού επιπέδου πρωτοβουλία για ένα «Σχέδιο Β» για την Ε.Ε.

«Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών είναι με τη ΛΑΕ για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή μνημόνια της ληστείας», ανέφερε από την πλευρά του, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Λαφαζάνης. Και τόνισε, επιτιθέμενος επίσης με οξύτητα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνθηκολόγησε και να παραδόθηκε ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Εμείς, ο αριστερός προοδευτικός αγωνιζόμενος λαός, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε. Δεν παραδινόμαστε, δεν προδίδουμε, δεν συνθηκολογούμε, δεν λιποτακτούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT