ΚKE: Xαμένη η ψήφος σε κόμματα μνημονίου

ΚKE: Xαμένη η ψήφος σε κόμματα μνημονίου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επέμεινε ότι «δεύτερη ευκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με «νέα παραίτηση από τη λαϊκή θέληση», ενώ τόνισε ότι η ψήφος σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ συνιστά έγκριση της «χθεσινής και αυριανής αντιλαϊκής πολιτικής». Επίσης, υπογράμμισε ότι «κανείς δεν πρέπει να πάει στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στα τσιράκια του συστήματος». Και πρόσθεσε ότι χαμένη είναι και η ψήφος στη ΛΑΕ, διότι, όπως είπε, «το “αντιμνημόνιο” είναι ψεύτικη διαχωριστική γραμμή, όπως και η δραχμή, αντί για ευρώ, χωρίς να θίγονται τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές». Ο κ. Κουτσούμπας περιέγραψε το ΚΚΕ ως το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει τα στρώματα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα διαμορφωθεί κυβέρνηση, είτε αυτή συγκροτηθεί με τη συμμετοχή του πρώτου και κάποιων μικρότερων κομμάτων, είτε με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο κ. Κουτσούμπας αμφισβήτησε το αναπτυξιακό σχέδιο του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να λυθεί με αυτό το πρόβλημα της ανεργίας. «Το πολύ πολύ που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας είναι 100-150 χιλιάδες οκτάμηνες θέσεις μερικής εργασίας, μισοασφαλισμένης, μισοπληρωμένης», είπε ενδεικτικά. Κεντρικό στοιχείο της χθεσινής ομιλίας του κ. Κουτσούμπα ήταν η πάγια άποψη του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε., τις ευρωατλαντικές δομές, το δυτικό σύστημα εν γένει και στροφή προς τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Ο κ. Κουτσούμπας μάλιστα αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, λέγοντας ότι η εντεινόμενη αύξηση των ροών οφείλεται στους «ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT