Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι, ο χρήσιμος παίκτης

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι, ο χρήσιμος παίκτης

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξέρετε γιατί οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης κρύβουν με ποιους θα κυβερνήσουν; Γιατί απλούστατα θα κυβερνήσουν με τους ίδιους. Με τα παλιά και φθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος. Εμείς, αντιθέτως, τολμάμε και λέμε “δείτε τα νέα πρόσωπα, δείτε τους οικονομολόγους μας, δείτε άξιους ανθρώπους, δείτε τι δύναμη κρύβει η ελληνική κοινωνία”».

Με διμέτωπη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ., αλλά και εκφράζοντας την ελπίδα του ότι οι πολίτες τούτη τη φορά θα αναδείξουν το Ποτάμι σε ρυθμιστικό παράγοντα της νέας διακυβέρνησης, ο κ. Στ. Θεοδωράκης κλείνει απόψε την προεκλογική του εκστρατεία με μια ομιλία στο γυμναστήριο του Φωκιανού, απέναντι από τον λόφο του Αρδηττού. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η στόχευση του σε όλες τις τελευταίες τοποθετήσεις του. Να πείσει τους πολίτες πως έχουν μεθαύριο τη μοναδική ευκαιρία να καταδείξουν, στηρίζοντας το Ποτάμι, ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως έναν εντελώς άλλο τρόπο διακυβέρνησης, με ανθρώπους που έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής και στελέχη που δεν μεγάλωσαν στην ασφάλεια του κομματικού σωλήνα.

«Παραδέχεται τώρα ο κ. Τσίπρας ότι έκανε λάθη. Σωστά. Πώς διορθώνει, όμως, τα λάθη αυτά; Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που φέρνει; Γιατί βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους που είχε υπουργούς και απέτυχαν ως επικεφαλής στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ; Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Μεϊμαράκη. Με ποιους θα κυβερνήσει; Με τους ίδιους που μας έφεραν στην απόγνωση;», τόνισε χθες ο κ. Θεοδωράκης σε μία από τις συνεντεύξεις του (Αlpha).

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να εκλεγεί και μάλιστα αυτοδύναμος ή να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμμένο. Μα, υπάρχει Eλληνας που να εμπιστεύεται αυτή τη στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο συγκυβερνήτη που είχε; Πόσες συνιστώσες έχει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι το μέλλον της χώρας; Eνας φαύλος κύκλος εκλογών; Σχεδόν κανένας υπουργός που επέλεξε ο τέως πρωθυπουργός δεν απεδείχθη έστω επαρκής, με τους περισσότερους να κρίνονται εντελώς ακατάλληλοι», πρόσθεσε.

Κληθείς, τέλος, να απαντήσει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει τη Δευτέρα αν τελικώς το κόμμα του δεν πιάσει το διψήφιο ποσοστό που επιζητεί, είπε: «Λέμε με ειλικρίνεια στον κόσμο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη μέρα. Το πρώτο κόμμα δεν θα μας ακούσει με ένα ποσοστό της τάξης του 4%-5%. Θα ζητήσουν τις λίγες έδρες μας για να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά θα κυβερνούν μόνοι τους. Γι’ αυτό πιστεύω ότι την κρίσιμη στιγμή οι πολίτες θα σκεφτούν και θα βάλουν ένα νέο, χρήσιμο παίκτη στο παιχνίδι. Για να καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι υπάρχει μια ανερχόμενη δύναμη στην κοινωνία, την οποία θα πρέπει να υπολογίσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT