Ποτάμι για «διαρροές» προς Ν.Δ.: Περσινά ξινά σταφύλια

Ποτάμι για «διαρροές» προς Ν.Δ.: Περσινά ξινά σταφύλια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιδιώκουμε να γίνουμε παραπόταμος, ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα… Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας».

Πρόκειται για μερικές από τις αναφορές στο κείμενο που δημοσιοποίησαν πρώην στελέχη του Ποταμιού, αιτιολογώντας την απόφασή τους να συμπράξουν με τη Νέα Δημοκρατία. «Η σημερινή ηγεσία της  Νέας Δημοκρατίας, θα την μετεξελίξει ταχύτατα στην πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργική πλειοψηφική συσπείρωση» επισημαίνουν, δημιουργώντας έτσι ένα πρώτο κύμα προσχωρήσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαρροή της επιστολής προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Σεβαστουπόλεως. Σε σχόλιό του το Ποτάμι κάνει λόγο για «περσινά ξινα σταφύλια», επισημαίνοντας ότι τα εν λόγω στελέχη αποχώρησαν από το κίνημα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Από τότε κάνουν βόλτες έξω από τη Ν.Δ. αλλά δεν βρίσκεται κάποιος να τους ανοίξει την πόρτα. Οπως και τότε, έτσι και τώρα τους ευχόμαστε καλή τύχη», αναφέρει ακόμη.

Την επιστολή στήριξης προς τη Ν.Δ. φέρονται να υπογράφουν οι Θεοδώσης ΙάκωβοςΛυκούργος Λιαρόπουλος, Παρασκευόπουλος Νότης, Δενδρινός Κωνσταντίνος, Βλαχογιάννης ΓεώργιοςΚωστόπουλος Κυριάκος, Φραγκούδης Νικόλαος, Μαρασλή ΤίναΒλάχος Πασχάλης, Δημητρακοπούλου Πηνελόπη  

Στο κείμενο που κυκλοφόρησε περιελαμβανόταν και το όνομα του κ. Νικόλαου Ρίζου, ο οποίος ωστόσο με δική του δήλωση αρνείται κάθε εμπλοκή και δηλώνει μέλος του Ποταμιού. «Είναι άξιο απορίας πως το να συμφωνείς με κάποιους για αναγκαίες μεταρρύθμισεις που επρεπε να γίνουν εχθές απο αυτούς, σε κάνει να προσχωρήσεις σε αυτόν τον πολιτικό χώρο» σημειώνει και προσθέτει, «εγώ μπορει να μην ξανασχοληθω με την κεντρική πολιτική σκηνή αλλα αυτο δεν μου απαγορεύει να ειμαι ενα απλό μέλος του Ποταμιού, ούτε μου απαγορεύει να εχω πολιτική άποψη. Αλλά, αυτά είναι πολύ μακριά απο το ψεύδος ότι έγινα μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT