Βερολίνο και ESM θέλουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Βερολίνο και ESM θέλουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ξεκάθαρη θέση τους πως η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση δόσεων προς την Ελλάδα επανέλαβαν την Τρίτη, τόσο η Γερμανία, όσο και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών «οποιαδήποτε νέα εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα είναι σε άμεση συνάρτηση με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ», για την οποία, μάλιστα, τονίζεται ότι «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το Ταμείο θα τηρήσει την υπόσχεσή του».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και σήμερα ο Ευρωπαϊκος Μηχανισμός Στήριξης (ESM),ο οποίος, αφού χθες, μέσω του επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, συνέδεσε την εκταμίευση με τη συμμετοχή του Ταμείου, σήμερα, μέσω Twitter  επανέλαβε τη θέση ότι το ΔΝΤ θα πρέπει «να συμμετέχει πλήρως, και οικονομικά» στο ελληνικό πρόγραμμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT