Λίβανος: Από λεπτό σε λεπτό προσγειώνεται το C-130 στην Ελευσίνα

Λίβανος: Από λεπτό σε λεπτό προσγειώνεται το C-130 στην Ελευσίνα

Απεγκλωβίστηκαν από τη Βηρυτό 22 Ελληνες και 38 Κύπριοι πολίτες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

Εντός ολίγων λεπτών αναμένεται να προσγειωθεί στην Ελευσίνα το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που βρισκόταν στον Λίβανο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια η επιχείριση είναι επιτυχής και οδήγησε στον απεγκλωβισμό 22 Ελλήνων και 38 Κυπρίων από τη Βηρυτό

Η ανάρτηση Δένδια: 

«Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από τη Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας και την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. 

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», ηδη, πριν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε προηγηθεί σύσκεψη των αρχηγών των Επιτελείων υπό τον Νίκο Δένδια, με την οποία τέθηκαν σε επιφυλακή δύο μεταγωγικά C-130 και αριθμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών για παροχή συνδρομής σε Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο (περίπου 3.500).

Πέρα από αυτά, η Αθήνα έθεσε και ένα C-130 στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι έχουν εκφράσει τη διάθεση να αποχωρήσουν από τον Λίβανο περίπου 60 άτομα κυπριακής υπηκοότητας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT