Ελληνοτουρκικά: Η «θετική ατζέντα» στη συνάντηση Φραγκογιάννη – Ονάλ

Ελληνοτουρκικά: Η «θετική ατζέντα» στη συνάντηση Φραγκογιάννη – Ονάλ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε συγκεκριμένα θέματα

55" χρόνος ανάγνωσης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης είχε σήμερα την τρίτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Σεντάτ Ονάλ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Θετικής Ατζέντας» στο διάλογο με την Τουρκία, στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε συγκεκριμένα θέματα και ειδικότερα στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του «Enterprise Greece» και του αντίστοιχου φορέα της Τουρκίας «Invest in Turkey», στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19, στην πρόοδο της Κοινής Επιτροπής για τον Τουρισμό καθώς και στην επανενεργοποίηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης οι εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT