Διπλωματική κινητικότητα: Στην Αθήνα κορυφαίοι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σειρά επαφών

Διπλωματική κινητικότητα: Στην Αθήνα κορυφαίοι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σειρά επαφών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε σήμερα συνάντηση στην Αθήνα με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ. Είχε προηγηθεί η τριμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ενώ αύριο πρόκειται να έχει στην Αθήνα συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Φραγκογιάννης.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε σήμερα συνάντηση στην Αθήνα με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Βικτόρια Νούλαντ «συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησής τους είχαν και «παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε στην Αθήνα τους υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ Γ. Λαπίντ και της Κυπριακής Δημοκρατίας Ι. Κασουλίδη, με τους ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ να συζητούν την «περαιτέρω ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας τους σε πληθώρα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και της οικονομίας» και να «επαναβεβαιώνουν την κοινή προσήλωσή τους στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, πρόκειται να έχει αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου, από την πλευρά του, διαδοχικές συναντήσεις με την αναπληρώτρια βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας, Λόρα Λόχμαν, και τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα, Γκάμπριελ Έσκομπαρ.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, με έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας σε αυτή, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT