Ερντογάν στο CNN Türk: Εμείς λέμε στις ΗΠΑ πως δεν θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία

Ερντογάν στο CNN Türk: Εμείς λέμε στις ΗΠΑ πως δεν θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία

«Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ για να μην μας πουν αργότερα πως δεν τους είχαμε προειδοποιήσει. Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να μην οδηγήσουν την Ελλάδα σε λανθασμένους υπολογισμούς», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

«Εμείς λέμε στις ΗΠΑ πως δεν θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο δίκτυο CNN Türk.

Ο Τούρκος ηγέτης είχε νωρίτερα διαμαρτυρηθεί υποστηρίζοντας πως «είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να στέλνουν τόσα οχήματα από τη Σάμο στη Λέσβο». «Όλα αυτά εντοπίστηκαν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Όχι μόνο τα εντοπίσαμε αλλά και αμερικανικά τεθωρακισμένα χρησιμοποιούνται για να μας απειλήσουν. Εμείς λέμε στις ΗΠΑ, δεν θα βρείτε σύμμαχο σαν την Τουρκία. Έχουμε προειδοποιήσει και τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ για να μην μας πουν αργότερα πως δεν τους είχαμε προειδοποιήσει», είπε ο κ. Ερντογάν και συνέχισε: «Στείλαμε την τελευταία μας επιστολή στις 17 Σεπτεμβρίου στoν ΟΗΕ. Η Ελλάδα αγνοεί αυτό το θέμα και αποφεύγει να συναντηθεί. Εδώ, βλέπουμε ότι έχουν κλείσει τον διεθνή δικαστικό δρόμο. Εάν είστε υπέρ της διεθνούς δικαίου, γιατί αποφεύγετε να συναντηθείτε; Σύμφωνα με τη Λωζάνη  Λωζάνη, τα μέρη αυτά υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς. Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 9 αμερικανικές βάσεις. Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να μην οδηγήσουν την Ελλάδα σε λανθασμένους υπολογισμούς και να μην χειραγωγήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη.»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT