Τσαβούσογλου: Υπογράφω συμφωνία με όποια χώρα θέλω

Τσαβούσογλου: Υπογράφω συμφωνία με όποια χώρα θέλω

«Υπογράψαμε συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες με τη Λιβύη και κάποιοι λύσσαξαν. Εσάς τι σας νοιάζει; Εγώ υπογράφω συμφωνία με όποια χώρα θέλω», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

39" χρόνος ανάγνωσης

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Υπογράφουμε μια συμφωνία για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, υπογράψαμε τελευταία συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες και κάποιοι λύσσαξαν. Εσάς τι σας νοιάζει; Εγώ υπογράφω συμφωνία με όποια χώρα θέλω», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πρόσθεσε επίσης πως «όταν η Μάλτα υπογράφει συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης για κάποιους δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν όμως υπογράφουν συμφωνἰα με μας, λένε πως η κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει τη δικαιοδοσία. Δηλαδή αυτό το προνόμιο (σύναψη συμφωνιών) υπάρχει μόνο για τα μέλη της Ε.Ε; Ακόμα και η Μάλτα απόρησε με αυτές τις αντιδράσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT