Anadolu: Συνελήφθη τρομοκράτης του PKK που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα

Anadolu: Συνελήφθη τρομοκράτης του PKK που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι συνελήφθη «ύποπτο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK, το οποίο εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Λαυρίου»

51" χρόνος ανάγνωσης

Συνελήφθη ύποπτο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK, το οποίο εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε ότι προετοίμαζε δράση, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως: «Οι ομάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, της Διεύθυνσης Αντιτρομοκρατικού Κλάδου και της Διεύθυνσης Κλάδου Πληροφοριών διεξήγαγαν έρευνα υπό τον συντονισμό της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης για την αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK-PYD/YPG.

Ένας ύποπτος με το όνομα M.A.A., ο οποίος εισήλθε παράνομα στην Τουρκία για να προβεί σε ενέργεια, αφού εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Λαυρίου της οργάνωσης στην Ελλάδα, συνελήφθη από τις ομάδες σε μια επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στον ύποπτο, εντοπίστηκαν σημειωματάρια με κωδικοποιημένες λέξεις που χρησιμοποιούν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK για να διατηρούν το απόρρητο, έγγραφα γραμμένα από τον Murat Karayılan, φερόμενο ως ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης, καθώς και φωτογραφίες μελών της οργάνωσης που δείχνουν τις δραστηριότητές τους σε αγροτικές περιοχές».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT