Υπ. Ενέργειας Τουρκίας για Λιβύη: Συνεργασία για έρευνες σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές

Υπ. Ενέργειας Τουρκίας για Λιβύη: Συνεργασία για έρευνες σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές

«Υπάρχουν χώρες που είναι ευχαριστημένες με αυτό, και υπάρχουν χώρες που δεν είναι. Εάν δύο ελεύθερες χώρες συνεργάστηκαν, οι άλλες χώρες δεν θα έπρεπε να διστάσουν» δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. «Υπάρχουν χώρες που είναι ευχαριστημένες με αυτό, και υπάρχουν χώρες που δεν είναι. Εάν δύο ελεύθερες χώρες συνεργάστηκαν, οι άλλες χώρες δεν θα έπρεπε να διστάσουν» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» για τους υδρογονάνθρακες, ενώ υποστήριξε ότι «οραματιζόμαστε να συνεργαστούμε σε δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές».

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ανέφερε ότι «ήμασταν μια χώρα που πραγματοποιούσαμε έρευνες στη Λιβύη πριν από τον εμφύλιο πόλεμο. Κάναμε ένα διάλειμμα με τον πόλεμο. Τώρα άρχισαν ξανά οι διαπραγματεύσεις. Επισκεφθήκαμε τη Λιβύη μεγάλη αντιπροσωπεία μετά από οδηγίες του Προέδρου μας. Υπογράψαμε μνημόνιο. Περιλαμβάνει συνεργασία στα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στείλαμε ομάδα από Τουρκικά Πετρέλαια. Οραματιζόμαστε να συνεργαστούμε σε δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Υπάρχουν χώρες που είναι ευχαριστημένες με αυτό, και υπάρχουν χώρες που δεν είναι. Εάν δύο ελεύθερες χώρες συνεργάστηκαν, οι άλλες χώρες δεν θα έπρεπε να διστάσουν. Οι υδρογονάνθρακες που θα βγουν από εκεί θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη αυτής της χώρας αρχικά. Αυτές οι μελέτες θα οδηγήσουν αύξηση της παραγωγής από την πλευρά της προσφοράς».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «η ολοκλήρωση αυτών των δραστηριοτήτων παγκοσμίως θα συμβάλει εξαιρετικά σημαντικά στην ενεργειακή κρίση».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT