Ο Ν. Δένδιας στο Παρίσι: Θα πάρει μέρος στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Ο Ν. Δένδιας στο Παρίσι: Θα πάρει μέρος στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδίως στην περιοχή της Οδησσού.

45" χρόνος ανάγνωσης

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία.

Η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, υπουργών Εξωτερικών, καθώς και προέδρων διεθνών οργανισμών. Θα συμπροεδρεύσουν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο προέδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη στιγμή της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Ελλάδα έχει χορηγήσει, μεταξύ άλλων, ανθρωπιστική βοήθεια ύψους άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών του ουκρανικού λαού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδίως στην περιοχή της Οδησσού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT