Δένδιας: Συνάντηση με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας

Δένδιας: Συνάντηση με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Aποχαιρετιστήρια συνάντηση με τoν πρέσβη της Τουρκίας Μπουράκ Οζουγκεργκίν είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter.

Ο Οζουγκέργκιν είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε τότε για τις προσπάθειες που κατέβαλε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαγατάι Ερτσιγιές θα είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, όπως έχει ανακοινωθεί από την Άγκυρα.

Ο 56χρονος Τσαγατάι Ερτσιγές, μέχρι πρότινος διευθυντής πολιτικών και αεροναυτιλιακών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, αποτελεί ίσως τον πιο ενημερωμένο εν ενεργεία Τούρκο διπλωμάτη για ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, όπως τουλάχιστον τα αντιλαμβάνεται η Αγκυρα: τις θαλάσσιες ζώνες, τον εναέριο χώρο και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT