Κύπρος: Αποδεκτή από την Τουρκία η προσφορά για αποστολή ομάδας διάσωσης

Κύπρος: Αποδεκτή από την Τουρκία η προσφορά για αποστολή ομάδας διάσωσης

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Την σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Δημητρίου. 

Πάνω από 11.000 οι νεκροί

Στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της νότιας Τουρκίας αφίχθη το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που, βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού, ο αριθμός των νεκρών από το διπλό πλήγμα του Εγκέλαδου έχει υπερβεί τους 11.000 σε Τουρκία και Συρία.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν «αγώνα δρόμου» για τη διάσωση κι άλλων επιζώντων στα ερείπια των χιλιάδων κατεστραμμένων κτιρίων. Εν μέσω παγετού, αλλά ευτυχώς με τον ήλιο να έχει κάνει την εμφάνισή του, τα συνεργεία από το εξωτερικό -ανάμεσά τους και από την Ελλάδα- όλο και αυξάνονται και «θαύματα» καταγράφονται κάθε ώρα, κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, με την ανάσυρση επιζώντων από τα συντρίμμια. Πάντως, διασώστες προειδοποιούν ότι ο χρόνος για τον εντοπισμό επιζώντων τελειώνει, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης συμπληρώνονται 72 ώρες από τον πρώτο μεγάλο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT