Νίκος Δένδιας: Το ΥΠΕΞ ασκεί στρατηγικά στοχευμένη οικονομική διπλωματία

Νίκος Δένδιας: Το ΥΠΕΞ ασκεί στρατηγικά στοχευμένη οικονομική διπλωματία

«Η επιδίωξη είναι η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις σύνθετες προκλήσεις των καιρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας για το 2023.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης

«Η επιδίωξη είναι η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις σύνθετες προκλήσεις των καιρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας για το 2023, μια εκδήλωση που συμπίπτει με τα τραγικά γεγονότα στο Σουδάν.

«Η προσπάθεια του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας ξεκίνησε την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας αυτής της κυβέρνησης, με την υπαγωγή του αντικειμένου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συνεχίσθηκε με την υιοθέτηση του νέου Οργανισμού του Υπουργείου, τον Φεβρουάριο του 2021. Και, έκτοτε, εξακολουθεί με συνέπεια και με συνέχεια», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που «υπηρετεί έναν ευρύτερο στόχο, την ελληνική οικονομία, και έναν πιο μεσοπρόθεσμο, αλλά εύκολα αντιληπτό στόχο, τη βελτίωση του ισοζυγίου μας μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών».

«Δεν θα σας πω κάτι καινούργιο αν υπογραμμίσω ότι η συνέχεια και η συνέπεια δεν είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της πατρίδας μας. Όμως εδώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι δημιουργείται μια πολύ σημαντική παράδοση. Και, έτσι, το σχέδιο αυτό έχει αρχίσει να καθιερώνεται στη συνείδηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του δημόσιου, αλλά, θα μου επιτρέψετε να πω ακόμα πιο σημαντικό, του ιδιωτικού τομέα», ανάφερε ο κ. Δένδιας κατά τον χαιρετισμό του, και συνέχισε μιλώντας για έναν σαφή οδικό χάρτη που στόχο έχει: την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της πατρίδας μας -την προβολή των προϊόντων μας- την ενίσχυση των εξαγωγών μας και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT