Ο Γιόαβ Γκάλαντ στην Αθήνα: Ισχυρές οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ

Ο Γιόαβ Γκάλαντ στην Αθήνα: Ισχυρές οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ

«Η συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας προσέλκυσε την προσοχή του κοινού τον περασμένο μήνα, με τη σύλληψη δύο τρομοκρατών που στάλθηκαν από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης για να επιτεθούν σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα. Αυτή δεν είναι η μόνη επίθεση που αποτράπηκε. Το Ιράν έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, πραγματοποιεί επίσημες επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεκινώντας από την Αθήνα όπου βρέθηκε σήμερα.

Ο υπουργός του Ισραήλ είχε συνάντηση σήμερα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο υπουργείο Άμυνας.

«Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση πάνω σε θέματα άμυνας, ανταλλαγής πληροφοριών και βιομηχανικής συνεργασίας», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Γκάλαντ, χαρακτηρίζοντας «φίλο του» τον κ. Παναγιωτόπουλο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε και τα οφέλη για την ενισχυόμενη ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου καθώς και για τις οικονομίες των δύο χωρών.

Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκάλαντ είχαν επαφές έπειτα από τις οποίες έκαναν δηλώσεις στον Τύπο.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ υπογράμμισε την ισχύ των διμερών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μίλησε, επίσης, για την ιρανική επιθετικότητα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Η συνεργασία στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας προσέλκυσε την προσοχή του κοινού τον περασμένο μήνα, με τη σύλληψη δύο τρομοκρατών που στάλθηκαν από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης για να επιτεθούν σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα. Αυτή δεν είναι η μόνη επίθεση που αποτράπηκε. Στην πραγματικότητα, το Ιράν έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία τρομοκρατίας, υπό την άμεση εντολή του ηγέτη του», δήλωσε ο κ. Γκάλαντ, σύμφωνα με τον οποίο «τους τελευταίους έξι μήνες, το Ιράν έστελνε αεροσκάφη στη Συρία σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας όπλα που θα χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες».

«Το συριακό καθεστώς θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ θα απαντήσουν κατά τρόπο δυναμικό σε τυχόν επιθέσεις που εξαπολύονται από την επικράτειά του. Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εγκαταστήσει στρατιωτική ισχύ στη Συρία ή να κατασκευάσει έναν αυτοκινητόδρομο για την παράδοση προηγμένων όπλων στον Λίβανο», υπογράμμισε ο Ισραηλινός ΥΕΘΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η Τεχεράνη σημειώνει πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα προχωρώντας πιο κοντά στην απόκτηση όχι μίας αλλά πολλών πυρηνικών βομβών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT