Στην Κύπρο την Τρίτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Στην Κύπρο την Τρίτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, στην Κύπρο την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως ΥΠΕΞ.

39" χρόνος ανάγνωσης

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 4 Ιουλίου, στην Κύπρο την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και στις διμερείς σχέσεις και σε θέματα περιφερειακής και πολυμερούς συνεργασίας που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες με άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα Ε.Ε. και τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT