Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: «Η επανένωση δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο»

Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: «Η επανένωση δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο»

«Διακινδυνεύονται πάρα πολλά για τον λαό της Κύπρου, τους λαούς της περιοχής, καθώς και για τη διατλαντική οικογένεια», τόνισε η πρέσβειρα των ΗΠΑ.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

«Το ζήτημα της επανένωσης της Κύπρου δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο», ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Τζούλι Φίσερ, σε χαιρετισμό της στη δεξίωση που παρέθεσε με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Στη δεξίωση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, καθώς και η πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας.

Όπως τόνισε η Τζ. Φίσερ, διακινδυνεύονται πάρα πολλά για τον λαό της Κύπρου, τους λαούς της περιοχής, καθώς και για τη διατλαντική οικογένεια.

Λύση του Κυπριακού

Πρόσθεσε ότι ο λαός της Κύπρου μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών ως προς τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

«Συνεχίζουμε να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους τους Κύπριους σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε η πρέσβειρα των ΗΠΑ.

Εξέφρασε την ελπίδα Κύπρος και Ηνωμένες Πολιτείες να αδράξουν κάθε ευκαιρία σε αυτή την κατεύθυνση.

«Και βεβαίως», πρόσθεσε η Τζ. Φίσερ, «την ευκαιρία να φέρουμε τους ανθρώπους αυτού του νησιού κοντά για να υποστηρίξουμε τη λύση του Κυπριακού ζητήματος, όπως καθοδηγείται από τους Κύπριους, διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη και διέπεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Η Τζ. Φίσερ αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις ΗΠΑ και Κύπρου όσον αφορά την εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι πάνω από 6.000 Κύπριοι έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ από το 1960.

Πηγή: ΚΥΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT