Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους γείτονες που δεν λύνεται»

Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους γείτονες που δεν λύνεται»

«Αν υπάρξει χώρος για διάλογο, τότε θα ξεπεραστούν οι παρεξηγήσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

Μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο το οποίο έλαβε χώρα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, αναφερόμενος στις πρόσφατες επαφές του: «Στη Σύνοδο του Βίλνιους είχαμε συναντήσεις με 13 ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των Μπάιντεν, Μακρόν και Μητσοτάκη, και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν μπορούμε να λύσουμε με οποιαδήποτε χώρα. Πιστεύουμε ότι αν υπάρξει χώρος για διάλογο, τότε θα ξεπεραστούν οι παρεξηγήσεις και θα βρεθούν λύσεις στις διαφορές. Τα τελευταία 21 χρόνια αυτό το πετύχαμε πολλές φορές. Ξεπεράσαμε πολλά δύσκολα προβλήματα. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να πετύχουμε το ίδιο και τώρα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε «περαστικά» στην Ελλάδα που πλήττεται από τις φωτιές.

«Στη γειτονική μας χώρα που καταπολεμά τις πυρκαγιές στείλαμε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ευχόμαστε περαστικά στους κατοίκους της Ρόδου και στους γείτονές μας τους Ελληνες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος ωστόσο στην Κύπρο και στο Κυπριακό, ο Τούρκος ηγέτης είπε: «Δεν φοβόμαστε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά προκειμένου να επιτευχθεί μόνιμη και δίκαιη ειρήνη. Την αποφασιστικότητά μας σχετικά με αυτό το θέμα τη δείξαμε σε όλες της διαδικασίες απο το Σχέδιο Ανάν μέχρι τωρα. Και αν χρειαστεί, θα τη δείξουμε ξανά. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που βρίσκονται απέναντί μας, αντί να επιμένουν σε επιβολές, θα πρέπει να αποδεχτούν την πραγματικότητα στο πεδίο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT