Νέα φωτογραφία από την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

Νέα φωτογραφία από την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

Οι πρώτες FDI θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2025

47" χρόνος ανάγνωσης

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra» με την ονομασία «Κίμων».

Σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Naval Group από τις εργασίες στα ναυπηγεία της στη Λοριάν της Γαλλίας, αποτυπώνεται η «μισοτελειωμένη» φρεγάτα.

Σε σχετική ανάρτησή της στο twitter, η Naval Group συνοδεύει τη φωτογραφία της φρεγάτας με τη λεζάντα «εξασφαλίζοντας προοπτική».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, οι FDI θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες («Κίμων» και «Νέαρχος») και το 2026 για την τρίτη («Φορμίων»).

Σημειώνεται ότι η FDI Belharra διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες κατά εχθρικών πλοίων, έναντι εναέριων απειλών αλλά και ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων.

Η προστασία της έναντι εναέριων και απειλών επιφανείας εξασφαλίζεται από τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Thales Sea Fire, του πρώτου πολυψηφιακού ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με κεραία τεσσάρων σταθερών διατάξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT