Το παράπονο Ράμα για την απουσία του από το δείπνο

Το παράπονο Ράμα για την απουσία του από το δείπνο

Αποδίδει σε «πιέσεις τρίτων» την επιλογή του Κ. Μητσοτάκη να μην τον προσκαλέσει στην άτυπη συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου

57" χρόνος ανάγνωσης

Την απουσία του από το δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στην Ελλάδα, σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, με φόντο τη διπλωματική ένταση Αθήνας – Τιράνων για την παράνομη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. 

«Ο λόγος, είναι απλός, δε θέλησα να ανησυχήσω τον οικοδεσπότη και τους προσκεκλημένους του αυξάνοντας το θόρυβο πριν οι καλοί μου φίλοι, συγκεντρωμένοι στην Αθήνα ολοκληρώσουν το έργο τους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Καλύτερα να μη ήμουν στο δείπνο που αξιοποιήθηκε για να αποσταλεί στην Αλβανία ένα αντιφατικό μήνυμα σε σχέση με την ιδιαίτερα φιλόδοξη προσδοκία της πρωτοβουλίας αυτής και ελπίζω ότι το ατυχές αυτό γεγονός να μη μπέρδεψε τους αξιότιμους προσκεκλημένους».

Υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι τον προσεχή Οκτώβρη η Αλβανία θα ηγηθεί της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου, στα Τίρανα. «Φυσιολογικά, ο αγαπημένος φίλος μου και αξιοσέβαστος ομόλογός μου στην Αθήνα θα είναι προσκεκλημένος να μετάσχει και δε θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ να απαντούσα ανάμεσα στα δόντια, καλώντας στη θέση του την Ελληνίδα Πρόεδρο».

Άφησε, τέλος, να εννοηθεί ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να τον παρακάμψει από την άτυπη σύνοδο της Αθήνας, ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από τρίτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT