ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας»

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας»

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε νέες δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι «οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»

39" χρόνος ανάγνωσης

Απαντώντας στις νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις την τρέχουσα περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως «οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νίκησε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ», όπως είπε.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι «τον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση με την εντολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT