Λιβύη: Το ΠΑΣΟΚ ζητά σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας

Λιβύη: Το ΠΑΣΟΚ ζητά σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας

Επιστολή έξι βουλευτών προς την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ντόρα Μπακογιάννη

55" χρόνος ανάγνωσης

Τη σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας «για το τραγικό περιστατικό στη Λιβύη», ζητά το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή έξι βουλευτών του προς την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές στην επιστολή τους, δεν είναι ευκρινή και σαφή τα πραγματικά περιστατικά και αίτια σχετικά με τον θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, ενώ υπογραμμίζουν ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση και αντικρουόμενες πληροφορίες στις πρώτες ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.

Παράλληλα, διατυπώνουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας, τονίζοντας πως το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή της οποίας η εδαφική επικράτεια «στερείται κρατικής υπόστασης».

«Αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την πρόσκληση των κ.κ. υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας και του κ. αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, με σκοπό την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το τραγικό περιστατικό και όλα τα συναφή με αυτό ζητήματα», αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την επιστολή υπογράφουν οι Δ. Μπιάγκης, Δ. Μάντζος, Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Νικητιάδης, Στ. Μιχαηλίδης και Π. Παρασκευαΐδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT