Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ελλάδα καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Ελλάδα καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν

«Καλούμε το Μπακού να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών

37" χρόνος ανάγνωσης

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο πολλών ανθρώπων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την «άμεση παύση των εχθροπραξιών».

«Εχουμε λάβει γνώση των εξελίξεων, σχετικά με τη συναφθείσα συμφωνία εκεχειρίας. Η ασφάλεια του πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι πρωτίστης σημασίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και συνεχίζει: «Καλούμε το Μπακού να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι ανθρωπιστικές ανάγκες πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν. Η επίλυση των διαφορών θα πρέπει να γίνεται με ειρηνικά μέσα και διάλογο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT