Κυπριακό: Τουρκικά «πυρά» κατά της Ειρηνευτικής Δύναμης του OHE

Κυπριακό: Τουρκικά «πυρά» κατά της Ειρηνευτικής Δύναμης του OHE

Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας επικρίνει ως «μεροληπτική κατά των Τουρκοκυπρίων» τη δράση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

37" χρόνος ανάγνωσης

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας,εεπικρίνει ως «μεροληπτική κατά των Τουρκοκυπρίων» τη δράση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) και επαναλαμβάνει ότι η Αγκυρα «θα συνεχίσει να εγγυάται την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας μιλάει για «δύο μέτρα και δύο σταθμά στη στάση και στις πράξεις της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών έναντι της κυριαρχίας της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου». Υποστηρίζει ότι «οι πιο βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες των Τουρκοκυπρίων» δεν γίνονται σεβαστές και ότι η UNFICYP δεν επιδεικνύει την αμεροληψία που θα έπρεπε.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να εγγυάται την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της, όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες», σημειώνει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT