Σακελλαροπούλου: Η τρομοκρατία της Χαμάς δεν νομιμοποιείται

Σακελλαροπούλου: Η τρομοκρατία της Χαμάς δεν νομιμοποιείται

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ

52" χρόνος ανάγνωσης

Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς εξέφρασε στον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως η τρομοκρατία δεν μπορεί ποτέ να έχει δικαιολογία και νομιμοποίηση. 

Ειδικότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο Ισραήλ και τον λαό του, υπογραμμίζοντας τη στήριξη στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Παράλλήλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη της για τις ζωές που χάθηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση, καθώς και τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Σημείωσε δε ότι οι απαγωγές και η απάνθρωπη μεταχείριση είναι καταδικαστέες και ότι οι όμηροι και οι αιχμάλωτοι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για την άμεση στήριξη και αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την κήρυξη του πολέμου της χώρας του κατά της Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT