Μπελέρης: Ελπίζω σε ένα θαρραλέο δικαστή

Μπελέρης: Ελπίζω σε ένα θαρραλέο δικαστή

«Το κατηγορητήριο είναι σαθρό. Δεν υπάρχει κατηγορητήριο, δεν υπάρχει βίντεο που λέγανε ότι εξαγοράζω ψήφους»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της δίκης του στα Τίρανα, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρης, εναποθέτει τις ελπίδες του σε ένα «θαρραλέο» δικαστή που θα ορθώσει ανάστημα απέναντι στις πολιτικές πιέσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, ο Φρέντι Μπελέρης υπογράμμισε πως από πλευράς αλβανικής κυβέρνησης, η οποία επηρεάζει σε απόλυτο βαθμό τη Δικαιοσύνη, υπάρχει μια στόχευση να παραμείνει στην εξουσία ο νυν δήμαρχος που έχασε στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου «να συνεχίσει το έργο του, τις κλεψιές, την επιρροή και τον εκφοβισμό των ανθρώπων».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εξαγορά ψηφοφόρων που του αποδίδεται, ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε πως το μόνο που υπάρχει είναι μια μαρτυρία.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος, φίλος, συνεργάτης της αστυνομίας, καταδικασμένος για απάτες, χρήστης ουσιών, ο οποίος είναι ο μόνος στην ουσία που λέει ότι έχει υπάρξει αυτή η κουβέντα. Δεν υπάρχουν βίντεο. Υπάρχουν κάποια μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα», αναφέρει ο Φρέντι Μπελέρης.

«Το κατηγορητήριο είναι σαθρό. Δεν υπάρχει κατηγορητήριο, δεν υπάρχει βίντεο που λέγανε ότι εξαγοράζω ψήφους», προσθέτει.

Εξηγώντας τη στόχευση της δίωξης σε βάρος του ο κ. Μπελέρης σημειώνει πως είναι η μη αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος, κάτι που κατά τον ίδιο υπαγορεύεται από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT