«Το Ισραήλ διεξάγει τις επιχειρήσεις σύμφωνα με το κράτος δικαίου»

«Το Ισραήλ διεξάγει τις επιχειρήσεις σύμφωνα με το κράτος δικαίου»

Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ συνοδεύεται από ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με την «ενίσχυση των δεσμών της Χαμάς και του Ιράν τα τελευταία χρόνια»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

«Το Ισραήλ διεξάγει τις επιχειρήσεις του σύμφωνα με το κράτος δικαίου και του δικαίου των ένοπλων συγκρούσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με την «ενίσχυση των δεσμών της Χαμάς και του Ιράν τα τελευταία χρόνια».

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δημιούργησε ένα τρομοκρατικό κράτος και έναν τρομοκρατικό στρατό στη Γάζα. Αποτελεί μέρος του ιρανικού τρομοκρατικού άξονα και υποστηρίζεται, εξοπλίζεται, εκπαιδεύεται και συντονίζεται με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εκκενώθηκαν οι πόλεις κοντά στα σύνορα

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση πόλεων και κωμοπόλεων κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Το Ισραήλ, όπως αναφέρει η πρεσβεία, «ενημέρωσε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν» προς τον Νότο μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Υπάρχουν «τρομοκρατικές υποδομές» στο βόρειο τμήμα της Γάζας

Το μήνυμα διαβιβάστηκε επίσης στον ΟΗΕ. «Η Χαμάς κάλεσε τον κόσμο να μην εκκενώσει ώστε να παραμείνει ως ανθρώπινη ασπίδα», προστίθεται.

Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας που περιλαμβάνει την πόλη της Γάζας «είναι δικτυωμένο με σήραγγες μάχης και τρομοκρατικές υποδομές και καταφύγια της Χαμάς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι «η επιχείρηση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων θα συνεχιστεί μέχρι να διαλυθεί ο τρομοκρατικός στρατός της Χαμάς. Η Χαμάς είναι το ISIS».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT